Är det dags att tapetsera hemma?

Tapeter är ett bra sätt att lägga till lite personlighet till ditt hem. Det kan också vara ett bra sätt att lägga till textur och värme. Det finns många typer av tapeter som du kan välja mellan, och varje typ erbjuder sin egen unika designstil. Tapeter kan vara en dyr investering för ditt hem men också höja värdet genom tapetsering och målare, men det är det värt i slutändan eftersom de kommer att hålla i flera år. Tapeter är också lätta att installera och ta bort om du bestämmer dig för att du inte gillar dem längre eller vill byta färg. Det finns många olika typer av tapeter som vinyl, tyg, papper och mer! Vinyl är ett populärt alternativ eftersom det inte behöver någon pasta eller lim för att fästa på väggen. Tyg är ett annat populärt alternativ eftersom det ser ut som färg på väggarna snarare än tapeter, vilket gör att det känns mer naturligt i vissa hem.

Hur du väljer rätt tapet för ditt hem

Målarfirma på plats

Tapeter är det mest populära valet för heminredning då det är ett snabbt och enkelt sätt att ändra utseendet och känslan i ditt rum. De finns i många olika mönster, färger, texturer och material. Att välja rätt tapet för ditt hem kan vara svårt eftersom det finns så många valmöjligheter. När du ska välja tapeter till ditt hem är det viktigt att veta vilken typ av papper som fungerar bäst för tapeter. Vissa papper är bättre än andra beroende på vad du vill göra med papperet efter att det har applicerats. Om du till exempel vill måla över tapeten eller ta bort den utan att skada färgytan eller väggen under är vinylpapper ett bra val eftersom det inte lossnar eller går sönder när det blöts med vatten eller kemikalier.

Hur man installerar tapeter och får jobbet gjort enkelt

Att installera tapeter är en enkel process och kan göras med rätt verktyg och lite tålamod. Det första steget är att mäta området där du vill applicera tapeten. Papperet måste vara bredare än väggen med minst 7 cm på vardera sida. Mät också höjden på väggen och lägg till minst 25 cm till den. Detta kommer att ge dig tillräckligt med papper för en kant runt ditt rum. Nästa steg är att ta fram dina verktyg så att de är redo att användas när du behöver dem. Du behöver en hink, en svamp, en liten roller eller pensel, sax och ett vattenpass om du har ett som kan användas för detta ändamål. Du behöver också stora bitar av kartong eller trä om det finns några fönster i ditt rum som du vill täcka med papper, så att du lätt kan skära bort överflöd. Nästa steg är att fukta området där du ska applicera ditt papper med vatten från din hink eller svamp innan du fäster tapeten mot väggen. Rulla sedan med en roller tills det är jämnt och snyggt.